DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 48

W magazynie
8,70 zł
Opis produktu

Coobra 48 Extreme 21% to silne drożdże aktywne cechujące się ekstremalnymi osiągami np. 6kg cukru = 14% w 48h, 8kg cukru = 19% w 5 dni.

 

CUKIER  6KG 7KG  8KG 9KG

CZAS FERMENTACJI 2 DNI 3 DNI 5 DNI 7-10 DNI

TEMPERATURA  20-35*C 20-30*C  20-27*C  18-24*C

ALKOHOL  14% 17%   19%  21%

 

Instrukcja:

Rozpuścić odpowiednią ilość cukru(tabela) w 6L gorącej wody,uzupełnić chłodną wodą do pojemności 26L. Dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok.1min. Fermentować w temperaturze 20-25*C.Przy fermentacji w balonie nie używać korka,a w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy.Fermentacja przebiega bardzo burzliwie.Nie przekraczać zalecanych temperatur(tabela).

 

*Aby uzyskać 21,5% alkoholu z 9kg cukru,temperatura fermentacji musi być cały czas utrzymywana pomiędzy 18-24*C,Należy schładzać nastaw jeżeli będzie to konieczne.Najlepsze efekty uzyskamy używając 10 kg glukozy zamiast cukru.

Uwaga:

Przy fermentacji w balonie nie stosujemy korka, wystarczy zabezpieczyć wyjście gazą. W przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskamy pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację 25L nastawu powinniśmy przeprowadzić w pojemniku minimum 30L.

© 2019 IDEA07. All rights reserved.
Proudly made by
Podziel się opinią